Damlag

Välkommen till hemsidan för IS Halmia Dam!

Under 2017 spelar vårt Damlag i Div 1 Södra Götaland.

Vi finns på Instagram; följ @ishdam

IS Halmias officiella hemsida hitta du på http://www.halmia.se

"Mo" vill äga boll...
2017-06-13 18:45
Mohamed Omar Jama, huvudtränare i IS Halmia dam

Det har nu gått några veckor sedan Mohamed Omar Jama tog över rollen som huvudtränare i IS Halmia dam, efter att under en längre tid varit assisterande tränare.
Efter 3 spelade matcher, med "Mo" som huvudtränare, har laget fått en bra start med 7 poäng som summering och laget befinner sig på en fjärdeplats i serien för närvarande.
Många är givetvis nyfikna på om vi kan förvänta oss några förändringar framöver med "Mo" som huvudtränare.
Även om "Mo" är en känd Halmiaprofil för många, har vi ställt lite frågor om vad han har för tankar samt vad han har för favoriter inom fotbollen.

Hur är känslan att nu vara huvudtränare?
Det är ingen större skillnad mot tidigare, förutom mer ansvar men det känns bra.

Hur ser din egen idrottsliga karriär ut?
Som fotbollsspelare har jag representerat Falkenbergs FF, IF Böljan, Linköpings FF, Åtvidabergs FF, Sylvia och Hemgårdarnas BK.

Vad kan vi förvänta oss för förändringar?
Inga större förändringar i nuläget, men successivt kommer det att bli ändringar.

Hur vill du fotboll skall spelas i Halmia dam?
Fotboll är roligt när man själv äger boll, så jag vill gärna se att vi har mycket boll och att alla spelare deltar både i försvar och anfall.

Vilka 3 nyckelegenskaper vill du se hos en spelare?
Det beror på spelarens position men jag tycker att spelförståelse, speluppfattning och attityd är tre bra egenskaper som passar in på alla typer av spelare och positioner.

Goda egenskaper hos en tränare?
Ledarskap, kommunikation och social kompetens.

Favoritlag:
Norrköping, Chelsea, Juventus, Barcelona, Bayern München

Favoritspelare:
Totti, Messi, Lahm

Halmias placering i seriens slut?
Topp 3

Vi tackar Mo för svaren och önskar lycka till i kommande insatser!

Vi passar även på att hälsa alla välkomna till helgens hemmamatch mot Bromölla IF, som spelas lördag 17/6 kl.15:00 på Örjans Vall.

Tall Ship Race och Summer On 2017
2017-06-11 19:38

Även i år så har VI lite uppdrag att utföra vid det trevliga arrangemanget Summer On i Båstad, fredag och lördag 7-8 Juli. Sedan har Vi även fått äran att bistå mycket vid årets Tall Ship Race, fredag 30 Juni till måndag 3 Juli.

Mycket viktigt att alla bidrar så gott det går, eventuella återbud meddelas till Ferenc snarast möjligt. Dom som inte kan bidra vid något av dessa tillfällen (endast ett tillfälle per person, dvs antingen SO eller TSR och inte samtliga dagar heller) kommer att får göra andra viktiga insatser för vår förening. Insatsschema för dessa två event kommer inom kort.

Vi, IS Halmia, är stolta och glada över att just VI fått dessa förtroenden av respektive arrangör.

// Ledarstaben genom styrelsen i IS Halmia

Halmiadagen på söndag!
2017-05-26 14:31
På söndag 28 maj är det äntligen dags för årets första Halmiadag!

Halmias damer inleder Halmiadagen med match mot Stattena IF kl 13.00, tre timmar senare tar herrarna över när Höganäs BK gästar Örjans vall.

Förutom två underhållande fotbollsmatcher så bjuder föreningens sponsorer och supportrar på fri entré via "Enkronan". Givetvis har vi även denna gång sidoaktiviteter för barn och dessutom sker en "Myntinsamling".

Vi laddar för en heldag på Örjans vall och hoppas att även Du deltar.

// IS Halmia
Finalförlust!
2016-12-26 08:41

Det blev finalförlust för F17 futsal mot Böljan"igen".

Halmia hade mycket boll och skapade många chanser utan att lyckas överlista Böljans duktige målvakt.

Böljan var effektiva och vann matchen med 4-2 precis som finalen på damsidan.

Nu är Halmias F17 lag kvalificerade till regiongruppspel i Jönköping söndag den 5 februari 2017.

Semifinalvinst och finalförlust!
2016-12-06 08:01

Då har dam och flicklaget spelat sina DM-matcher där damerna var framme i final mot IF Böljan och F17 i semifinal mot Tölö.

Damerna förlorade sin match efter bra och tuff match där Böljan var tryngre och drog längsta strået genom att vinna med 4-2.

Där Halmiatjejerna inte var med i börja av matchen men sedan kom vi igång och hade bra trycka på Böljan i slutet av första halvlek.

Hade inte Böljans duktige målvakt Jasmin Strandberg stått i vägen så hade det sett annorlunda ut.

Sammantaget så vinner Böljan rättvist matchen.

F17 går vidare till final tack vare en stabil seger mot Tölö.

Vi mötte ett stabilt och duktigt Tölö som var välorganiserade och passningsskickliga.

Vi fick bra start på matchen genom att ta ledningen med 1-0 och sedan kom både 2-0 och 3-0 innan Tölö reducerar och då började vi bli både nervösa och för stressiga.

Tölö var nära några gånger att reducera igen men Halmia höll undan och vann matchen med 3-1.

Lör 1/7 15:00
Ons 28/6 19:00