Magnolia Bostad – Huvudsponsor för IS Halmia Dam
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottssällskapet Halmia
Fotboll
U17
Onsala BK
6 - 6
IS Halmia
Onsala BK6 - 6IS Halmia

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 20 juni, 14:00
Plats:Rydets IP A konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 077001025
Samling:11:30, Örjans Vall
Aktivitetsinfo: Vi åker i minibussarna och vi kör kl. 1135 så kom i tid och ombytta!

Var noga med vätskeintaget dagarna innan då det ska bli varmt.
Oavgjort i tidig seriefinal
2021-06-20 21:17

Söndag 20/6-21

Onsala BK - IS Halmia 6-6 (1-2)

 

Tidig seriefinal där bägge lagen stod på 9 poäng och obesegrade inför matchen. Vi åkte upp med inställningen, precis som vanligt, att ta tre poäng med oss hem. Varken förlust eller lika var ett alternativ. 

Vi börjar matchen otroligt bra med hög press, fint passningsspel och ett lugn som gör att vi leder matchen med 2-0 efter ca 30 min. Där och då kändes det som att det kunde bli en trevlig dag på jobbet. 

Vädret idag med blixt och åska ställde till det lite och direkt efter vårt andra mål tvingades vi avbryta matchen i 15 min för att sedan återuppta matchen. Vi börjar sedan bra men ju mer tiden går kommer vi bort från vår fina press och blir lite halvt ängsliga. De får en straff som de förvaltar på bästa sätt och det står 2-1 i halvtid.

 

Andra halvlek börjar precis så som vi vill att den ska börja. Vi låter bollen göra jobbet och till skillnad från Astriomatchen är vi otroligt kliniska idag. Många fina aktioner och spelmoment gör att vi leder matchen med 5-1 (!!!) efter dryga 70 min. Där och då är det guld och gröna skogar och matchen känns avgjord. 

Men som det är i många matcher, speciellt ungdomsmatcher, räcker det att ett misstag begås och det är match igen. Onsala gör 5-2 och avsparken efter gör de 5-3. Vi blir skakiga, nervösa och mer eller mindre skiter vi ner oss där och då. Vi går från trygga 5-1 till 5-4 inom loppet av 10 min. Vi får sedan en straff som Adam sätter och vi leder med 6-4. Något anfall efter har vi läge att göra 7-4 och verkligen döda matchen men deras målvakt gör en bra räddning. 

 

Onsala lyckas endast på grund av oss själva, få ett oavgjort resultat som slutar 6-6. De firade som de vunnit serien och vi deppade med all rätt, som om vi förlorat en VM-final. Jag tycker det säger en del. 

 

9 av 10 gånger vinner vi den här matchen. Den här gången gjorde vi inte det och vi får titta tillbaka på vad vi kunde gjort annorlunda. Allt är dock inte fy skam trots de tre uteblivna poängen.

Vi leder fortfarande serien med bättre målskillnad, med allt i våra egna händer. 

 

Nästa match möter vi Kullavik hemma tisdag den 29/6 kl 19.00. Ett perfekt tillfälle för oss att ta revansch där vi har möjlighet att sätta oss i ett mycket bra läge inför hösten.

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
SPONSORER