Magnolia Bostad – Huvudsponsor för IS Halmia Dam
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottssällskapet Halmia
Fotboll
U17
IS Halmia
3 - 3
Kullavik
IS Halmia3 - 3Kullavik

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 29 juni, 18:45
Plats:Halmstad Arena - Plan 3 (Division 4 Pojk (16år)
Samling:17:45, Klubbstugan
Nytt kryss i svängigt toppmöte
2021-06-30 17:27
Bilder av lagfotograf Edeline

Tisdag 29/6-21

IS Halmia - Kullavik IF 3-3 (0-3)

 

Sista matchen innan uppehållet där vi hade en fin möjlighet att sätta oss i förarsätet inför höstsäsongen. 

 

Serieledare, hemmaplan, fint väder. Inte mycket att klaga på. Precis alla förutsättningar fanns för att ta ytterligare tre nya poäng. Men så blev inte fallet. Inför matchen kunde ingen sticka under stolen med att den här matchen inte var viktig. Den betydde mycket och det var dags att visa att ska man vinna en serie så gäller det att vara bäst när det väl gäller. 

 

Matchen började lite halvdant där bägge lagen gick fram och tillbaks. Vi har mestadels boll men skapar inte riktigt något. Kullavik försvarar sig bra och lägger långbollar på sina två anfallare. De spelar efter sina resurser och de gör det riktigt bra. I fotboll handlar det först och främst om att göra grunderna; Springa och göra det svårt för motståndarna. Detta gör Kullavik fantastiskt bra medan vi mer eller mindre ställer ut skorna och tror att matchen är över innan den ens börjat. Vi bjuder inte upp till kamp och gör det väldigt lätt för Kullavik. Första, samt andra och tredjeboll vinner Kullavik 9/10 gånger vilket generar momentum och vind i seglet för dem. En viss tendens till underskattning och vi ligger under med hela 3-0 i halvtid.

 

Smekmånaden över och vi gör tre byten i halvtid. Som vi sett inte minst i EM så räcker ett mål för att det ska bli match igen. Kort efter avspark får Adam iväg ett långskott och vi får viktiga 1-3 tidigt. Någon minut senare spelar Adam en fin genomskärare till inhoppande Jonte som förvaltar chansen och det står helt plötsligt 2-3 och nu känner vi rejäl vittring.

 

Där och då kändes det bara som en tidsfråga innan tredje målet skulle komma men det satt långt inne. I matchens sista minut serverar Niko Jonte med ett superfint inlägg som Jonte smäller in på volley och matchen slutar 3-3. Det ska sägas att Isak gör två-tre helt avgörande räddningar som gör att vi håller oss kvar i matchen. Utan dem hade vi garanterat förlorat matchen. 

 

Poängen vi tar kan vara extremt viktig i slutspurten av säsongen och den tar vi med oss. Utöver det ska vi vara mycket besvikna över vår prestation i första halvlek som gör att vi slänger bort tre poäng. 

 

Nu går vi på ett längre uppehåll där vi får rannsaka oss själva och förbereda oss på bästa möjliga sätt inför hösten.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
SPONSORER