U 16
2021-05-11 12:56
Bild av lagfotograf Edeline Marta

Torsdag 6/5-21

IS Halmia - IFK Fjärås 4-2 (1-0)

I Torsdagskväll (6/5) drog äntligen seriespelet igång för våra grabbar.

Vi börjar matchen bra och gör 1-0 redan i 9:e matchminuten. IFK Fjärås spelar ganska fysiskt men vi står upp bra i närkamperna och leder med 1-0 i halvlek. Inget skönspel och lite väl plottrigt spel på mitten.

Tyvärr får vi inte riktigt igång vårt spel i 2:a halvlek heller men vi håller ihop defensiven ganska bra och Fjärås hotar oss inte nämnvärt. De tilläts dock kvittera på ett misstag (1-1) från vår sida men vi återtar ledningen genom ett snyggt avslut av Amin (2-1) efter en missriktad utspark av annars duktiga Fjärås keepern. Fjärås lyckas återigen kvittera kort därefter när vi går bort oss en aning och de lyckas komma igenom på kanten (2-2). Vi visar styrka när vi för tredje gången i matchen lyckas återta ledningen på nytt efter en hörna som rensas ut och Nikola får en fin träff på halvvolley en bit utanför straffområdet och vi har 3-2.
Vi har sedan ett skott i virket innan Elion gör sitt andra mål för dagen när han snyggt plockar ner ett inlägg från vänsterkanten och med vänstern trycker in 4-2.

Vi tackar Fjärås för en bra match och önskar lycka till med säsongen!