U 16
Seger i GAIS Open!
2021-11-16 20:16

Onsdag 3/11 samlades vi på Örjans vall för avfärd till Göteborg och turneringen Gais Open där 21 lag totalt var anmälda. Vi hamnade i en grupp mot AIK Solna, Jonsered IK, Sunnersta och Veberöd.

Då vi verkligen saknat cuper under ”pandemin” och inte kommit iväg på de tre senaste cuper som vi hade planerat, valde vi att ge det en sista chans med GAIS Open. Under cupen bodde vi på ett mycket trevligt och centralt vandrarhem i Göteborg som heter Norges Hus. Sängar, toalett och duschar fanns tillgängliga samt sällskapsspel och FIFA. Det var gångavstånd på 200 m till där vi käkade vilket var perfekt.

Det spelade ingen roll om att vi knappt visste något om lagen vi skulle spela mot, vi var beredda på det mesta. Hög som låg kvalité.

Gruppspelet:
Vi började gruppspelet mot Jonsered IK vilket var en väldigt slafsig match. Tacklingar, inget skönlir och en vinst med 1-2 i slutet av matchen gjorde så att i vann premiären med nöd och näppe. Det märktes på grabbarna att de hade premiärnerver. Andra matchen var betydligt bättre motstånd då vi mötte skåningarna från Veberöd. Tufft, fysiskt och bra spel matchen igenom. Den här matchen förlorade vi tyvärr med hela 3-0 men det kunde lika gärna ha slutat med vinst för oss. Små marginaler som avgjorde den här matchen.

Andra matchen för dagen och tredje totalt var mot AIK Solna. Vi visste att de var bra och skulle ha mest boll och där vi påpekade att inte vika ner oss och falla hem utan att stå högt och pressa dem. De lyckade få in två långskott i första halvlek som var psykologiskt jobbigt för oss. Vi reser oss i andra och spelar mycket mer jämnt mot dem men förlorar tyvärr matchen med 4-0 till slut. Det är såna här matcher man vill spela vecka in och vecka ut för att lära sig så mycket som möjligt. En kul och lärorik match för oss!

Fjärde matchen och den match där vi spelade överlägset bäst var mot Sunnersta. AIK-matchen måste ha fungerat som en väckarklocka för det var fullt fart från början. Högt presspel, tålamod med boll, kontringar när vi skulle gå och kliniska framför mål. Matchen slutar till slut 7-1 till oss och deras tränare kommer sedan fram efter matchen och berömmer oss och tycker att vi spelar som ett gäng seniorer. Alltid kul att höra!

2 vinster och 2 förluster innebar B-slutspel för oss. Vi är inställda på att gå hela vägen!

B-slutspel
I kvartsfinal lottades vi mot Vasalund som slutade trea i sin grupp. Detta var en match som vi ägde från första till sista stund. Även om vi saknade en del fokus i avgörande lägen så var vi aldrig hotade.. Vi vinner matchen med 6-1 till slut och går vidare till semifinal där vi tråkigt nog får möta Sunnersta igen.

Den här matchen kontrollerade vi från början till minut 40. Vi ledde med 5-1 fram tills vi lyckades släppa in ett märkligt mål och Sunnersta fick luft under vingarna. De gjorde även 5-2, 5-3 och 5-4 under loppet av 5 min. Det börjades hettas till på planen. Både mot spelare och mot domaren. En kontring senare och Amin får fullborda sitt hattrick för kvällen efter en fin pass från Robin. Matchen slutade 6-4 och vi var i final.

I finalen ställdes vi mot AFC Eskilstuna. Redan från minut ett förde vi och dominerade matchen precis som vi ville. Vi gör 1-0 målet relativt tidigt och kan spela med ett lugn som smittar av sig på alla. I andra halvek trummade vi på och där både 2-0 och 3-0 kom. Domaren blåste av och vi vann B-slutspelet!

Grabbarna ska ha en stor eloge för den fina fotbollen de spelade men även hängivenheten och lojaliteten de visade till vår spelidé cupen igenom.

Med tanke på hur säsongen sett ut för oss var detta en otroligt skön seger och ger ett härligt go i laget som vi tar med oss nu när vi går in i vintersäsongen.

Nu går vi in i "Silly Season". Vi har flera provspelare som vill börja hos oss så det ser riktigt intressant ut.

Förändringar på ledarsidan kommer det också bli men mer om det senare.