Magnolia Bostad – Huvudsponsor för IS Halmia Dam
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottssällskapet Halmia
Fotboll
U17
IS Halmia – Karlskrona 220612
2022-06-13 12:03
📸 Dido Shlaylat

 

Halmiadagen till ära så var det fullbokat med aktiviteter i vår förening på Halmstad arena. En av huvudattraktionerna denna dag var vår match i Nationell juniorserie mot Karlskrona som låg tre poäng före oss i tabellen. Det var viktiga poäng på spel och inte minst behövde vi studsa tillbaka efter några sura poängtapp de senaste omgångarna.

 

Matchen startar och vi tar relativt snabbt initiativet i matchen. Vi för spelet och Karlskrona faller hem och ligger rätt. Stundtals spelar vi riktigt bra och har ett stort tålamod i vårt uppbyggnadsspel vilket ger resultat då vi ofta får rättvända spelare centralt i banan. Karlskrona flyttar fram sina positioner och går ibland i hög press men vi lyckas oftast spela oss både igenom och förbi. I och med att Karlskrona blir lite modigare och flyttar fram laget så öppnas de upp en jätteyta bakom deras backlinje. Det är också här vi utnyttjar denna yta för vårt ledningsmål. Vi börjar lugnt med uppbyggnadsspel i utgångsytan. När Karlskrona flyttar fram hela laget i press slår Drilon en fantastisk kross på 40 meter till en perfekt tajmad löpning av Thesar. Friläge och 1–0 var ett faktum.

Efter ledningsmålet fortsätter vi att kontrollera och dominera det mesta som sker på planen. Karlskrona får till något eller några bra lägen till stor del på fasta. Isak får göra en fin reflexräddning på det ena försöket. I det öppna spelet är vi dominanta. Karlskrona försöker hota i djupled centralt eller genom spelvändningar i de yttre korridorerna, men vi avvärjer dessa försök på ett kontrollerat sätt.

2–0 är matchens vackraste mål. Det börjar med en kort frispark på mittplan och avslutas med ett fint avslut av Amin efter två raka ” one touchar” där Karlskrona inte hänger med oss alls. Friläge för Amin som avslutar anfallet snyggt.

I paus pratar vi om att fortsätta behålla lugnet och fortsätta kontrollera spelet genom att ligga rätt i positioner i försvarsspelet och samtidigt fortsätta äga mycket boll.

Andra halvlek startar och det känns fortsatt som vi har god kontroll på matchen. Efter 7 min kommer en långboll från Karlskrona där deras forward springer i en duell med Drilon som i mitt tycke har insida/försvarssida i löpningen men som råkar springa ner Karlskrona spelaren. Efter lite överläggning mellan domarna så resulterar denna situation i en målchansutvisning för Drilon. Med Halmiaögon är den hårt dömd, men vår placering är usel jämfört med domarens i denna situation. Oavsett så är det surt att vi får denna utvisning i ett läge där vi upplevs ha full kontroll över matchen. 38 minuter kvar och reduceringen kommer som ett brev på posten minuten efter. Helt plötsligt är matchen verkligen levande på nytt och vi behöver styra om i både spelarbyten och organisation vilket skapar en del oreda.

Karlskrona får ju så klart vind i seglen efter reduceringen och i takt med att de växer in i matchen så blir vi lite mer ängsliga. De skapar dock inga solklara målchanser och när det väl kommer till avslut är Isak trygg som sista utpost.

 

Det blir mycket kamp och mindre välspelat sista 35 minuterna. Vi skapar en del oreda i samband med att vi vinner boll och ställer om. Trots detta är vi närmre att utöka ledningen än att släppa in kvitteringen vilket kändes bra. I 74 min genom en fin omställning så får vi en frispark i kanonläge fem meter utanför straffområdet centralt. Leart och Amin ställer upp för att konsultera om det är höger eller vänsterläge som gäller efter att målvakten ställt upp sin mur. Inget av det visar det sig. Utan i stället spelar Amin bollen till Malte i en ”VM-94” variant där Malte blir fri på höger sida om muren och tar emot och skyfflar in bollen i nät. 3–1 var ett faktum. Otroligt skönt med tanke på det arbete vi fått lägga ner med en man mindre och ett forcerande Karlskrona.

 

Sista 15 minuterna blir intensiva då Karlskrona inte har något att förlora så öser det på med allt de har. Oftast kommer de på kanterna då vi inte tillåter dem att komma centralt. De skapar en del avslut och fasta situationer men vi reder ut det ganska väl. I 88 minuten lyckas Karlskrona få en straff efter att bollen tagit på Fatlums hand. Domaren avvärjer men assisterande går in och tar denna straff. Surt för oss men svårt att invända mot då assisterande antagligen hade bäst position av oss alla. Karlskrona reducerar återigen efter en väl slagen straff. Sista två + övertid reder vi ut bra och en skön trepoängare landar in på kontot.

Det var en viktig seger både i tabellen men framför allt för moralen. Vilken kämpainsats av er alla denna dag!  Alla spelare förtjänar både beröm och applåder för den arbetsinsats ni stod för. Att spela med 10 man i nästan 40 min och satt få göra så många förändringar i både spelare, spelsätt och positioner och ändå reda ut det. Ja, det är grymt bra gjort!

Nu avlutar vi våren genom en lika gedigen arbetsinsats borta mot serieledarna i Landskrona på söndag.

 

Matchinfo samt serien i övrigt här;

// Ledarstaben


Nyhetsarkiv
Viktig information!2022-07-10 18:42
Vinst igen!!2022-04-17 16:13
Vinst i seriepremiären!2022-04-10 10:44
Vinst i DM2022-03-05 19:06
Fjärde raka segern!2022-02-26 19:35
Nationell serie 20222022-01-11 07:43
Seger i GAIS Open!2021-11-16 20:16
Ännu ett kryss...2021-08-29 14:53
Ny seger i kvalserien!2021-05-29 19:58
Bra start i årets kval!2021-05-11 12:56
Nyförvärv!2020-10-31 14:21
 
SPONSORER