Magnolia Bostad – Huvudsponsor för IS Halmia Dam
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottssällskapet Halmia
Fotboll
U16
Välkommen till IS Halmia U16

Välkommen till IS Halmia U16

 

I denna grupp är vi pojkar födda -06  som tränar tillsammans. Vi är idag tre ledare som delar på ansvaret för denna grupp: Andreas, Isak & Rikard.

 

I denna grupp har vi ett tydligt fokus på utbildning och utveckling, både som grupp men även individuellt som människa i detta. Vi kommer träna ofta, seriöst och genomtänkt utefter ålder.

 

 

Vänligen kontakta Ungdomsansvarig, Andreas Sjöqvist 0733169319, andreas.sjoqvist@halmia.se vid intresse utav provträning.

Tredje raka matchen mot Skånelag och ytterligare en vinst.
2022-04-04 10:31

För tredje helgen i rad mötte vi återigen ett skånelag. Denna söndag var det Eskilsminne som bjudit in till match. En match som vi vinner med 2-5 efter en insats som lovar mycket gott men som ocksså visat på att vi har en del kvar att jobba på.

 

Första halvlek och framförallt första 30 minuterna är säsosngens hittills bästa insats. Vi dominerar matchbilden totalt och Eskilsminne är knappt över på vår planhalva i denna period. Detta tack vare ett otroligt bra försvarsspel där vi vinner bollen högt i plan och sårar Eskilsminne i vart och vartannat anfall. Vi äger boll och är trygga med det i långa stunder denna period. Att det bara stod 0-2 till oss efter första 30 var klart i underkant. Efter första 30 minuterna så kommer Eskilsminne in i matchen mer och mer i takt som vi inte orkar hålla uppe energin i vårt försvarsspel. Det känns ändå ganska lugnt då vi avvärjer deras försök utan att Noel behöver ingripa i princip någon gång. Därför kommer deras reducering till 1-2 kort innan paus som lite överraskande och det är vi själva som är ofokuserade i hur vi ska agera som gör det möjligt för dem att komma till detta avslut. 1-2 och halvtid.

 

I Halvtid pratar vi mer om hur vi själva ska bygga spelet och hur vi ska lösa olika situationer. I början av andra gör vi också detta ganska bra till att börja med. Men istället för att vi tar ett grepp om matchen på nytt så får Eskilsminne allt för lättvindigt spela sig förbi oss och sätta dit kvitteringen efter ett att vi är alltför passiva i våra aktioner. Efter kvitteringen har Eskilsminne sin bästa period i denna match då de äger boll en hel del och hotar en del, utan att egentligen komma till något bra avslut. Matchen står och väger fram till matchminut 75 då vi gör 2-3. Efter det målet är det inget snack utan Eskilsminne viker ned sig samtidigt som vi får ny energi och vi rinner ifrån till 2-5 inom loppet av 5 minuter. Det är ett par riktigt fina anfall med mycket löpningar och bra kvalitet i inspel/inlägg som mynnar ut i kollektiva mål av hög klass!

 

Matchen slutar 2-5 och vi börjar likna något riktig bra inför seriestarterna i april. Tredje raka matchen mot skånelag utan förlust ger oss vind i segeln inför framtiden. Det kollektiva försvarsspel vi visar upp under framförallt första halvlek idag, är klass! Det såg riktigt bra ut. Framåt har det även börjat lossna och det mest positiva är att vi trots tappad ledning och spelmässigt underlägsna i andra halvlek har moral och ork att vända matchen på nytt.

 

 

Stabil vinst mot Ängelholms FF
2022-03-28 07:56

I fredag spelade vi match mot Ängelholms FF på Skedala heds IP. Ängelholm lyckades under förra säsongen att kvala in till nationell U16 serie och var en utmaning som vi såg fram mot.

 

Ängelholm är det lag som startade matchen bäst. De var mer heta och vann i princip varje duell på plan de första 10 minuterna. De gör även 0-1 ganska tidigt i matchen efter ett långt inkast som skarvas och då alla Halmia spelare blir bolltittare så dyker en kille upp på bortre och kan enkelt sätta dit bollen. 

Efter denna svaga start börjar vi arbeta oss in i matchen mer och mer. Vi tar nu över initiativet och för matchen. vi skapar många bra lägen och med lite bätte skärpa sista tredjedelen hade vi kunnat ha möjlighet att skada ÄFF mycket. 1-1 kommer rättvist efter bra spel genom Ängeholms lagdelar som resulterar i att Leo bli fri och trycker dit kvitteringen. Att Ängelholm sedan lyckas göra 1-2 kort innan halvtid efter en hörna som rensats, och ett allt för passivt försvarsspel på andraboll där deras kille får skjuta in bollen från 35 meter. Ja, det kändes både snöpligt och orättvist sett till matchbilden.

 

I halvtid pratar vi om vår speluppbyggnad där vi med lite mer kvalitet kan såra Ängelholm ännu mer och ta oss framåt ännu mer kontrollerat. Vi känner själva att vi för dagen är klart starkare än vårt motstånd och att vi ska fortsätta att äga boll och vara mer noggranna.

 

I andra halvlek är det vi som fortsatt dominerar matchbilden. Vi äger boll, vi skapar chanser och vi spelar oss igenom deras lagdelar gång på gång. 2-2 kommer efter ett långt bollinnehav där bollen spelas snett inåt bakåt till Leo som trycker dit 2-2. 3-2 kommer bara minuterna efter efter ett fint genombrott där vår spelare blir kapad i straffområdet. Wiggo är säker från 11- metaren och vändningen är ett faktum. Efter vår rivstart under första 15 minuterna av amdra halvlek så jämnas matchen ut något. Vi är fortsatt spelförande och Ängelholm tillåts inte komma till några bra avslut alls. Med 20 minuter kvar gör vi 4-2 efter ett bra avslut av Dennis. Där och då känns det som vi stänger matchen vilket vi också gör. Vårt försvarsspel under andra halvlek är fantastiskt bra över stora delar av planen. Ängelholm tillåts inte få ett enda avslut på mål under andra halvlek vilket är ett kvitto på vårt hårda arbete.

De skapar några hörnor och omställningar som vi reder ut genom att vara påkopplade och hjälpa varandra över hela planen.

 

Totalt sett en väldigt väl genomförd match under stora delar av matchen. Offensivt skapar vi mycket och gör en hel del mål vilket är positivt. Försvarsspelet såg riktigt bra ut i andra halvlek. 

 

Ny träningsveka som avslutas med match borta mot Eskilsminne på söndag.

Snöplig förlust i sista minutern..
2022-03-08 14:36

I söndags var det återigen dags för match. Denna gången mot välkända Astrio U16 där hela laget går i skolan tillsammans med halva vårat gäng. Upplagt för en tuff match helt enkelt.

 

En match som under stora stunder är mer än kamp än skönspel. Astrio faller hem med i princip hela laget på egna planhalvan i försvar vilket ger oss småytor i anfallsspelet. Vi äger mycket boll, men framförallt är det mycket spel i vår backlinje eller på kanterna där vi kommer fram hyggligt när vi väl dubblar upp på deras ytterbackar. Det händer varken mycket framåt eller bakåt i den första halvleken. Vi är väl spelförande under stora delar utan att dominera på något sätt. Vi gör dock 1-0 efter en tilltrasslad situation där vi har både ett och två försök innan Astriospelaren gör självmål. 

 

Andra halvlek fortsätter i samma anda. Det är mer kamp än skönspel och Astrio höjer sitt spel lite i denna halvlek vilket gör att vi får försvara mer än vad vi gjorde i första. Trots detta känns det rätt så lugnt under stora stunder. Det krävs att vi själva sjabbalar till det rejält genom att ha full kontroll på bollen och ändå lyckas vi generera ett friläge till Astrio genom vårt klumpiga agerande. 1-1 är ett faktum. Efter kvitteringen är det fortsatt kamp. Astrio skapar något läge till medans vi missar två öppna mål i slutskedet av matchen. 2-1 Till Astrio kommer med minuterna kvar efter ett återigen mediokert agerande av oss själva. Det är inte rättvist, men det är just så här man blir straffade om man inte gör mål på sina egna lägen och samtidigt agerar ofokuserat i vårt egna spel. Astrio är för bra för att bjudas på dessa chanser.

 

I stora drag en ganska medioker tillställning från två jämnbra lag som tar ut varandra under stora stunder av matchen. Det är väl tur att det är idag vi ger bort poängen och kan dra lärdom av detta inför kvalet under året. 

Andra raka efter seger mot Astrio U18
2022-03-03 14:35

I går kväll spelade vi sen kvällsmatch på bortaplan, fast hemma på Halmstad arena.. Denna match skulle egentligen spelats 13/3, men fick flyttas fram till gårdagen då många inte kan den 13:e. Så istället för bortamatch på Söndrums IP blev de alltså bortamatch på konstgräsplan 7 i stället.

 

För en gångs skull hade vi merparten av laget på plats och saknade endast två spelare på grund av mindre åkommor. 

 

Första halvlek: 

 

Vi startar matchen väldigt bra och dominerar spelet direkt. Vi spelar oss förbi Astrios lagdelar gång på gång och kommer så när till avslut vid ett friläge, direkt  i matchinledningen. Därefter lyckas Astrio.  göra 1-0 i sitt första anfall. Vår välkända före detta lagkamrat Andrej får alldeles för generöst vända bort oss och placera in målet. Efter detta mål är det en fantastiskt bra prestation rakt över hela första halvlek. Vi dominerar stort. Har ett grovt spelövertag på Astrio och spelar oss igenom och runt gång på gång. Vi gör rättvist både 1-1, 2-1 och 3-1 i denna halvlek. Endast en fantastiskt duktig målvakt i Astriomålet håller dem kvar i denna match, denna kväll. Sett till spelövertag, klara målchanser och avslut så borde vi gått in med en betydligt större ledning i halvtid. Kul att se det engagemang som vi visar upp i anfallsspelet. Vi fyller upp korridorerna ordentligt och överbelastar Astrio ständigt vilket ger oss många möjligheter till inspel, inlägg o avslut. Defensivt stänger vi Astrio väldigt väl. De har några snabba kontringar som vi avvärjer relativt smärtfritt.

 

Andra halvlek:

 

Denna halvlek blir en jämnare historia med mer böljande spel än i första där vi dominerade stort. En enkel förklaring till detta är att vi från minut 45-90 genomförde 6 stycken byten och gjorde åtminstone ett 10- tal positionsbyten då vi ådrog oss ett par småskador, kramp m.m. Detta gjorde att rytmen förstördes och spelet var av mer kamp än kontroll likt i första halvlek. Det böljar mycket fram och tillbaka och båda lagen har ett par riktigt vassa lägen utan att sätta dit dem. Vi gör 4-1 på en hörna där en Astrio spelare till sist skjuter bollen stenhårt på en av våra spelare så att bollen går i eget mål.. Båda lagens målvakter får göra att par fina ingripanen för att freda sina mål i denna halvlek. I matchens två sista minuter lyckas Astrio reducera till både 4-2 och 4-3 innan matchen blåses av. 

 

I denna match fick vi återigen se en grym insats över 45 min. Förra matchen var det andra halvlek. I går var det första halvleken som stack ut. Det är ännu tidigt på säsongen och vi börjar få tillbaka truppen i hyfsat skick. Kan vi leverera två halvlekar av samma kvalitet som gårdagens första.. Ja, då blir vi svåra att tas med även i år. Det är många kliv åt rätt håll i vårt anfallsspel. Vi gör fina mål och kommer till enormt många avslut. Det är positivt!

 

På söndag väntar Astrio U16 på Söndrums IP. Det ser vi fram mot!

 

 

Vinst mot Ytterby
2022-02-26 10:50

Igår kväll spelade vi vår tredje träningsmatch för 2022. Denna gång var det Ytterby som kom på besök.

 

Efter de två första matcherna som spelats denna säsong mot tuffa motståndare så behövde vi en bra prestation för moralens skull! Fokus låg på att sätta försvarsspelet och att vara kompakta och svåra för vår motståndare.

 

i första halvlek är matchen väldigt jämn. Ytterby lyckas bättre än vi med sitt spel och skapar en del oreda hos oss. Ytterby tar ledning på en omställning efter att vi tappat boll på mittplan. Ju längre matchen lider ju bättre växer vi in i matchen. Spelmässigt är vi väl så bra om inte bättre än våra motståndare. Vi spelar oss både igenom och runt flertalet gånger och med lite mer skärpa i sista tredjedelen så hade vi kunnat göra både 1,2 & 3 mål, men det ville sig inte. Istället gör Ytterby 0-2 på nytt i en snabb och bra omställning. De har två snabba forwards som löper i djupled konstant. Surt efter att vi växt in och tagit över matchen efter hand, men ändå en ok känsla med in i halvtid.

 

I halvtid pratar vi om att fortsätta som vi gjort då vi tar oss fram gång på gång. Dessutom trycker vi på att vara mer noggranna med bollen för att dels sätta spelet sista 1/3 del men även för att minimera deras chanser till omställningar. Från första minut av andra halvlek är det total dominans från vår sida. Vi spelar en bra och varierad anfallsfotboll och skapar chans på chans på chans. Ytterby kommer inte över på offensiv planhalva då vi är heta i presspelet och vinner boll högt gång på gång. Vi har bollar i både virke och över mållinje utan att få det med oss. Förutom det gör deras målvakt en otrolig match och motar oss gång på gång. När väl 1-2 kommer så åker proppen ur. 2-2 och 3-2 görs även det i rask takt. Utan att överdriva så kan vi väl säga att vid normal utdelning skulle det stått 5-2 vid det här laget..

 

Från matchminut 45-85 är det en grym prestation från vår sida. Sista 5 minuterna skapar Ytterby ett stort tryck efter att ha radat upp några hörnor och någon frispark. Vi lyckas dock absorbera detta tryck och tar välförtjänt säsongens första seger.

 

Ett stort tack till våra motståndare Ytterby som inte bara gjort den långväga resan en fredagskväll. De spelar även en passningsorienterad fotboll likt vi och försöker spela sig ur press istället för att lyfta långt likt många andra ungdomslag som vi stöter på. Kul och utvecklande!

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 27/6 18:30
3 - 1  
Ons 15/6 19:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
SPONSORER