Magnolia Bostad – Huvudsponsor för IS Halmia Dam
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottssällskapet Halmia
Fotboll
U16
Välkommen till IS Halmia U16

Välkommen till IS Halmia U16

 

I denna grupp är vi pojkar födda -06  som tränar tillsammans. Vi är idag tre ledare som delar på ansvaret för denna grupp: Andreas, Isak & Rikard.

 

I denna grupp har vi ett tydligt fokus på utbildning och utveckling, både som grupp men även individuellt som människa i detta. Vi kommer träna ofta, seriöst och genomtänkt utefter ålder.

 

 

Vänligen kontakta Ungdomsansvarig, Andreas Sjöqvist 0733169319, andreas.sjoqvist@halmia.se vid intresse utav provträning.

Yes, vi gjorde det!!!
2022-10-02 21:11
IS Halmia - BK Astrio 1-0

Under eftermiddagen spelade vårt U16 lag den avslutande och direkt avgörande matchen mot Astrio i kvalet till nästa

års nationella U17 serie. Förutsättningarna var glasklara. Vi låg på samma poäng men Astrio hade två plusmål på sin sida så vinst var det enda som gällde.

 

Grabbarna lyckas vinna med 1-0 efter 90 gastkramande minuter med mycket spänning. Ska vi se det nyktert så var det inte någon av våra bästa matcher denna höst. Men segern var välförtjänt och vi avrundar en fantastisk höstsäsong där vi radat upp segrarna,  på bästa möjliga sätt.

 

Äntligen får detta gäng en så välförtjänt belöning efter alla timmar av hårt jobb och slit som de lagt ner!

 

Som u17 lag spelar vi i Nationell serie! Uppladdningen börjar redan måndag 10/10 då eftersäsongen drar igång.

 

Men först får ni njuta av era prestationer denna höst och ha en veckas välförtjänt ledighet!

 

 

Vinsttåget ångar på!
2022-09-21 10:47

Vårt U16 lag fortsätter ånga på och rada upp vinster denna höst..

 

Två raka hemmamatcher mot Laholms FK och Snöstorp / Nyhems FF har slutat med två segrar.

 

IS Halmia - Laholms FK 8-3

 

En match som vi dominerar stort under stora delar av matchen. Första halvlek är bra i prestation och där dödar vi matchen. I andra halvlek blir det oinspirerat och bekvämt vilket tillåter Laholm att få vara mer delaktiga i spelet. 

 

IS Halmia - Snöstorp/Nyhems FF 9-3

 

Snöstorp börjar matchen klart bäst och gör 1-0 välförtjänt på en riktig rökare från distans. Efter det målet har dem även en farlig hörna som vi reder ut. Efter 10 minuters spel utjämnar vi till 1-1 och efter den utjämningen blir det sedan en kavalkad av mål och målchanser från vår sida. Vi gör 5-1 innan halvtidsvilan och det är siffror som är i underkant sett till de målchanser vi skapar. tre av målen är enligt skolbänken där vi genom högt bolltempo och bra löpningar spelar oss fram till finfina avslutslägen.

 

Andra halvlek blir en avslagen tillställning då matchen var avgjord.  Bolltempot gick ner och det var många som ville göra det svåra istället för det enkla som  vi gjorde så bra i första. 

 

Oavsett så är det starkt att  vi fortsatt spelar en trevlig fotboll och att det ger resultat. Nu väntar serieavslutning mot Trönninge IF till helgen innan vi tar oss an BK Astrio i den direkt avgörande kvalmatchen på onsdag.

 

Vi tuggar på!

Sjätte raka kaffe o kaka
2022-09-04 20:31

Vårt U16 lag ångar på och radar upp segrar denna höst.

 

I tisdags var det seriefinal mot HBK i div 6. En match med högt tempo och stundtals väldigt bra fotboll från båda lagen. En match där HBK startar bäst och är pigga och snabba i sitt spel från början. Men ju längre matchen lider ju mer dominanta blir vi i spelet och HBK orkar inte stå emot till slut. Matchen slutar 7-3 till Halmia.

 

ikväll var det Getinge borta som stod på schemat i samma serie. En match som vi kontrollerar genom stort bollinnehav från start till mål. Tre mål i vardera halvlek och som dessutom gjordes av sex olika målskyttar gjorde att resultatet skrevs till 0-6 i vår favör.

 

Detta innebär att segerraden växer under denna höstsäsong! Vi har nu sex raka segrar på sex matcher efter sommaruppehållet. Det är starkt jobbat!

 

I nästa vecka väntar Halmiafemman där vi ska hjälpa till att arbeta. Sedan har vi Laholm hemma söndag 17.00.

 

Nu kör vi på så det ryker denna avslutande del av säsongen.

 

Fyra raka segrar i en flygande höstupptakt..
2022-08-29 15:57

Sommarens korta uppehåll och äventyret i Gothia cup har inte synts på höststarten.. U16 laget har verkligen flygit i gång höstsäsongen med fyra raka segrar.

 

 

I Div 6 har laget spelat följande matcher:

 

Halmia - Astrio 2-1

Walldia - Halmia 0-2

Halmia - Leikin 3-1

 

Tre matcher med ortroligt stort bollinnehav men där vi inte lyckats att förvalta de chanser som skapats. Spelmässigt blir det bättre och bättre och vi är stabila och rejäla bakåt.

 

Kval till natinonell U17 serie 2023:

 

Halmia - Fjärås 3-0 

 

En gedigen insats där vi spelar ut Fjärås fullständigt under första 45 min. Vi gör alla tre mål denna halvlek, men vi bör ha gjort åtminstone ett-två mål till med alla de chanser som skapas. I andra halvlek är det ganska avslaget då vi inte har ett behov av att gå för det som i första så släpper vi även in Fjärås mer i spelet. Oavsett så är det ett bra och rättvist resultat som gör att vi skapat oss själva möjlighet att ta oss till nästa års nationella juniorserie genom en direkt avgörande final mot Astrio i sista kvalomgången.

Tredje raka matchen mot Skånelag och ytterligare en vinst.
2022-04-04 10:31

För tredje helgen i rad mötte vi återigen ett skånelag. Denna söndag var det Eskilsminne som bjudit in till match. En match som vi vinner med 2-5 efter en insats som lovar mycket gott men som ocksså visat på att vi har en del kvar att jobba på.

 

Första halvlek och framförallt första 30 minuterna är säsosngens hittills bästa insats. Vi dominerar matchbilden totalt och Eskilsminne är knappt över på vår planhalva i denna period. Detta tack vare ett otroligt bra försvarsspel där vi vinner bollen högt i plan och sårar Eskilsminne i vart och vartannat anfall. Vi äger boll och är trygga med det i långa stunder denna period. Att det bara stod 0-2 till oss efter första 30 var klart i underkant. Efter första 30 minuterna så kommer Eskilsminne in i matchen mer och mer i takt som vi inte orkar hålla uppe energin i vårt försvarsspel. Det känns ändå ganska lugnt då vi avvärjer deras försök utan att Noel behöver ingripa i princip någon gång. Därför kommer deras reducering till 1-2 kort innan paus som lite överraskande och det är vi själva som är ofokuserade i hur vi ska agera som gör det möjligt för dem att komma till detta avslut. 1-2 och halvtid.

 

I Halvtid pratar vi mer om hur vi själva ska bygga spelet och hur vi ska lösa olika situationer. I början av andra gör vi också detta ganska bra till att börja med. Men istället för att vi tar ett grepp om matchen på nytt så får Eskilsminne allt för lättvindigt spela sig förbi oss och sätta dit kvitteringen efter ett att vi är alltför passiva i våra aktioner. Efter kvitteringen har Eskilsminne sin bästa period i denna match då de äger boll en hel del och hotar en del, utan att egentligen komma till något bra avslut. Matchen står och väger fram till matchminut 75 då vi gör 2-3. Efter det målet är det inget snack utan Eskilsminne viker ned sig samtidigt som vi får ny energi och vi rinner ifrån till 2-5 inom loppet av 5 minuter. Det är ett par riktigt fina anfall med mycket löpningar och bra kvalitet i inspel/inlägg som mynnar ut i kollektiva mål av hög klass!

 

Matchen slutar 2-5 och vi börjar likna något riktig bra inför seriestarterna i april. Tredje raka matchen mot skånelag utan förlust ger oss vind i segeln inför framtiden. Det kollektiva försvarsspel vi visar upp under framförallt första halvlek idag, är klass! Det såg riktigt bra ut. Framåt har det även börjat lossna och det mest positiva är att vi trots tappad ledning och spelmässigt underlägsna i andra halvlek har moral och ork att vända matchen på nytt.

 

 

Spelade matcher
Lör 26/11 16:00
2 - 2  
Ons 19/10 18:00
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
SPONSORER