Magnolia Bostad – ÄR Huvudsponsor för IS Halmia Dam och FUG
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Idrottssällskapet Halmia
Fotboll
Akademi
Välkomna till IS Halmia Akademi
Laget spelar 2019 i Division 5 Halland (senior).

Här kommer vi att uppdatera ALLT som händer med och kring denna grupp; träningar, samlingar, matcher, cuper m.m, m.m. Gå in i kalendern för att läsa lite, leta Er fram bland nyheter när det fylls på och/eller kolla in lagets medlemmar.

Frågor = kontakta klubbchef Leif Jönsson 070-6464457 eller leif.jonsson@halmia.se.

Förlust i division 5
2019-07-08 11:07

Det blev tyvärr förlust för akademin hemma mot Lilla Tjärby med 1-4 (1-2) under söndagen. Som brukligt...startar våra unga spelare lite väl naivt och bjuder bortalaget på 0-1 i deras höga press. Efterhand jobbar sig våra in i matchen på et bra sätt och är det bättre laget, 1-1 rättvist genom ett fint anfall där Oscar Ericsson avslutar med hög klass otagbart för den annars duktiga bortakeepern Andree Pettersson (i ISH A 2016-2017). Därefter är ISH verkligen på G, men ännu en gång visar det sig att man måste vara 100 koncentrerad hela tiden...från ingenstans och ingenting agerar spelare i vårt lag nonchalant och 1-2 väldigt onödigt! Detta står sig halvleken ut.
I andra halvlek finns chanser både till 2-2, 2-3 efter bortalagets 1-3 som 2-4 efter 1-4 men det vill sig inte i avslutningsmomentet samtidigt som vårt lag agerar på tok för snällt i defensiven.

Nu får våra spelare och ledare lite välförtjänt sommarvila innan VI laddar om för en bra höst likt tidigare år!!

Serien m.m;


// Adminstrationen

Kryss mot Sperlingsholm
2019-06-26 15:04

Sperlingsholm IF - IS Halmia 1-1 (1-1)
Mål: Oscar Ericsson

Det var en dryg månad sedan vår akademilag tog poäng i division 5, trots flera bra halvlekar, och det var då mot Getinge och vinst med hela 10-0 på hemmaplan efter fantastiska 90 minuter. Idag var det fantastiska 45 minuter (första halvlek, många fina anfall helt enligt vår filosofi) då vårt lag borde haft ledning med ett par bollar åtminstone, istället 1-1 och vi gör ett oturligt självmål. Andra halvlek är inte mycket att skriva om, Sperlingsholm har dom bättre chanserna av dom få som finns och ISH underpresterar i andra halvlek (värmen!?). 1-1 får totalt sett idag anses som rättvist.

Nästa match för Akademin i division 5 innan lite vila är mot Lilla Tjärby på hemmaplan söndag 7 juli kl.14.00, VI tar som vanligt nya tag och kämpar målmedvetet vidare i vår utveckling.

PS. Vår målvakt Markus Rydeberg åkte på en ful tackling knappa 10 min kvar av matchen och fick kliva av plan i stora smärtor, utespelare Kenan tog målvaktströja + handskar och ersatte Markus föredömligt.

Serien m.m;

Poängligan
3: Markus Rydeberg 
2: Benedikt Guimson
1: Kenan Covrk


// Administrationen

Förlust mot Skrea
2019-06-26 15:03

I genomgången pratar vi om hur viktigt det är att vara noga i passningsspelet i den första 3:e delen i uppspelsfasen, att vi inte får tappa boll enkelt där. Vi pratar återigen om att spela enkelt de första 10-15 minuterna och inte släppa till några enkla mål. Det första 2 målen som vi släpper in är på individuella misstag, det första kommer efter 4 min. Liten ridå, vi kämpar på och har friläge och en boll i stolpen. I 39:e minuten gör Skrea 2-0, kalldusch. Vi trycker på i 2:a halvlek, men bara lite halvchanser, har svårt att komma till avslut. I 65:e min, bolltapp på mittplan omställning och mål. 3-0 till Skrea och matchen är förlorad. Vi möter ett Skrea som är bra organiserat defensivt och med ett bra omställningsspel. Vi har återigen mycket boll men skapar för lite idag sista 3:e delen, och återigen släpper vi in tidigt mål och får jobba i uppförsbacke. 

Det är bara att ta nya tag, ny match på tisdag mot Sperlingsholm!!

Serien m.m;

Poängligan
3: Melker Petrelius
2: Hasanen Nazar 
1: Anton Holmer


// Administrationen


Förlust i division 5
2019-06-26 15:02

ISH - Rinia IF 1-3 (1-2)
Mål: Anton Holmer

Ett duktigt Rinia blev för svårt för vårt unga lag som ändå gör det riktigt bra trots en del viktiga spelare borta, Rinias inledande 20 minuter blev matchavgörande då dom gör två mål. Vårt lag repar sig ändå bra och reducerar strax före paus genom ett snyggt distansmål utav Anton. Rinia tröttnar i andra och vårt unga lag trummar på och känner vittring, men efter Rinias kontringsmål till 3-1 går lite energi ur hemmalaget. Bara att träna på för våra blivande A-lags spelare samt håll humör som mentalitet uppe, två bra matcher i rad mot två topplag som borde/kunde givit oss mer - VI kommer igen och tar dom flesta i längden!! 

Serien m.m;

Poängligan
3: Anton Holmer
2: Andre Ceke
1: Kheder Tomi


// Administrationen

Förlust i derbyt
2019-06-26 14:49

ISH - Alets IK 1-2 (1-0)
Mål: Oscar Ericsson (assist Hasanen)

VI väljer att kopiera in delar utav Alets reportage som relativt väl beskriver matchen, ISH gör en ok match och håller jämna steg med serieledaren som är seriens bästa lag;

"Trots ett spelövertag och mängder av vassa möjligheter satt trepoängaren borta mot Halmia Academy hårt inne. Därför också desto härligare när slutsignalen ljöd med resultat 1-2 (1-0). Med detta återtar Alets käcka pojkar ledningen i femman.
- Vår bästa prestation i år! En härlig seger! säger tränare Håkan Hallberg.
- Och vi vinner rättvist idag mot ett ungt bolltrillande Halmia, fortsätter han.
- Redan efter en kvart hade vi haft fyra hundraprocentiga målchanser, säger Håkan H.
Daniel A och Alex T hade båda bra lägen framför mål. Nästa bra chans kom efter långt inkast av Daniel A som gav två Aletspelare chans att skyffla in bollen, men målvakten i Halmia gjorde bra räddningar.
När det återstod endast 15 sekunder av halvleken tog Halmia tillvara på ett slarv i Alets backlinje och kunde stöta in 1-0. Snöpligt slut, men samtidigt ett tändmedel för andra halvlek.
Alets offensiv bedarrade ändå något i börja av, men ju successivt jobbade man tillbaka till den press man haft i första.. - Vi gör ett par byten och försöker förändra matchbilden. Emil B och Jonte A kommer in, säger Håkan. 
Och det var Emil som skulle fixa Alets kvittering en kvart in i andra med en perfekt och kyligt slagen elvametare. Straffen dömdes efter att Anton J slitit sig loss i straffområdet, och en halmian som inte hängde med i svängarna tvingats riva ner honom. Tyvärr ramlade Anton så illa i situationen att han tvingas till byte med befarat brott på nyckelbenet.
Rödblått fortsatte att ånga på, och från sidan hoppades vi att slippa se en repris av Sperlingsholm senast med ett 1-1-resultat som kändes som förlust.
Det rådde Viktor JH bot på i minut 75. Han utnyttjade ett missförstånd mellan målvakt och försvarare i Halmia, och hann emellan och lobbade säkert in 2-1-ledningen.
Resultatet stod sig matchen ut; Alet hade förvisso lägen att utöka, men Halmias målvakt var planbäst och såg till att siffrorna inte blev större."


Serien m.m;

Nästa match för akademin är redan på torsdag 13 juni (19.00) på hemmaplan mot seriefyran Rinia från Falkenberg.

Poängligan
3: Markus Rydeberg
2: Hasanen Nazar
1: Kenan Covrk


// Administrationen

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/8 14:00
0 - 2  
Ons 7/8 19:00
0 - 0  
Kommande aktiviteter
Match, Bortamatch, 24/08 12:00
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
SPONSORER