Magnolia Bostad – Huvudsponsor för IS Halmia Dam
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottssällskapet Halmia
Fotboll
U17
Välkomna till IS Halmia U17
Vinnare av GAIS OPEN B-slutspel 2021⚽️

 

Välkommen till IS Halmia U17


I denna grupp är vi pojkar födda -05 som tränar tillsammans. Vi är idag en ledare, Michael Baggner, som ansvarar för fotbollsbiten och administrationen kring laget.

 

I denna grupp har vi ett tydligt fokus på utbildning och utveckling både som grupp, men även individuellt som människa i detta. Under säsongen 2022 kommer vi att spela i P17 Div 1 (nationell) och i en Utvecklingsserie (senior). Vi kommer träna 3 ggr/veckan + 2 matcher/veckan för att utvecklas på bästa möjliga sätt. 

Följ gärna oss på vår instagram: Halmia_u17

 

Vänligen kontakta huvudansvarige Michael Baggner på 0728-705162 eller michael.baggner@halmia.se vid intresse utav provträning eller andra övriga frågor.

Blandade resultat i höstupptakten
2022-08-23 15:49

Vårt U17 lag började höstens seriespel med vinst hemma mot Eskilsminne. Efter det har det blivit följande resultat:

 

Falkenbergs FF - IS Halmia 5-2

 

En match där FFF kommer ut betydligt mer taggade och tar tag i matchen från start. De gör sedan 1-0 efter ett misslyckat uppspel från vår sida som friställer FFF - spelaren. Ju längre matchen går så växer vi in i det och tar över mer och mer av spelet. 1-1 kommer efter en riktig projektil. Efter 1-1 har vi vår bästa period i matchminut 20-44 där vi bör ha gjort åtminstone både ett och två mål. Istället får FFF 2-1 som en skänk efter en bra omställning när vi haft hörna. Detta sker i 45 min minuten och är mentalt tufft efter vår fina period. I andra halvlek är det hugget som stucket men FFF gör det bättre än vi och kan rinna iväg till 5-2 även om siffrorna inte speglar matchen helt rättvist.

 

BK Olympic - IS Halmia 5-4

 

Det är sällan man åker hem från Malmö efter en förlust och andas optimism. Men idag var så fallet. Vi har en av seriens absolut tuffaste bortamatcher. Dessutom i 30 graders värme. BKO rivstartar matchen och spelar stundtals helt fantastisk anfallsfotboll. Vi har svårt att hänga med och de gör både 1, 2, och 3-0 innan vi reducerar till 3-1. Sista 10 av första är jämna och BKO lyckas även sätta dit 4-1. I halvlek handlar det bara om att repa mod och fylla på vätska. Andra halvlek startar och vi får 5-1 i baken direkt. Ridå tänkte nog de flesta men inte vi. Helt plötsligt börjar vi hitta rytm och flyt i spelet och sätter ordentlig press på BKO. Mellan minut 55-75 så är vi helt överlägsna och reducerar tre gånger om- 5-4 och game on på allvar. BKO är märkbart skärrade vilket inte minst lyser igenom på deras bänk. Förutom några kontringar så är det Halmia för hela slanten. Vi är också väldigt nära att trycka dit kvitteringen vid två tillfällen sista 5 minuterna. En fantastisk uppryckning och en match som är ordentligt tudelad i två olika halvlekar.

 

IS Halmia - Kullavik 3-2

 

Reulstattavlan är jämn, men så var inte fallet alls under matchen. Vi spelar en grym första halvek och går till ledning med endast 3-0. Det kunde lika gärna stått 8-0 och rättvist hade varit någon stans där i mellan. I andra halvlek så dominerar vi inte alls på samma sätt som i första. Ändå borde vi tryckt in en 4-5 bollar till om vi varit lite mer fokuserade. Deras målvakt gör antagligen sin livs match för dagen. Vi släpper till en del lägen för Kullavik under denna halvlek vilket kunde straffat sig när vi inte dödar matchen redan i första. Oavsett så gör Kullavik sina två reduceringsmål i 87 min och i matchens sista spark varpå segern aldrig var hotad på allvar. Det är ändå viktigt att ta med sig att man aldrig kan slappna avi denna serie. Då blir man straffade av alla lag. 

 

Hösten har inletts med 2 vinster och 2 förluster. Nu blickar vi framåt och uppåt i tabellen. Det gäller att fortsätta rada upp trepoängare för att nå dit vi vill. Fullt fokus på söndag då vi ska besöka Malmö igen för match mot Vellinge.

 

Vinst mot Eskilsminne i höstupptakten
2022-08-01 11:50

IS Halmia - Eskilsminne 3-2

 

Det var dags för omstart av seriespelet då vi välkomnade Eskilsminne till Alevallens A- plan denna lördag då Laxacupen pågick och vi inte kunde spela hemma på Halmstad arena.

 

Efter förra helgens träningsmatch där vi blev rejält överkörda av Utsikten så behövde vi denna dag göra en bra prestation för att få tillbaka lite energi.

 

I början av matchen är det lite rörigt och ängsligt från båda lagen de första 5 minuterna. Sedan tar vi över matchen och kontrollerar denna under större delen av första halvlek. Vi äger väldigt mycket boll och Eskilsminne får mer inrikta sig på att kontra på oss när de vinner boll. 1-0 kommer ganska så tidigt efter ett fint avslut av Robin. Vi dominerar bollinehavet kraftigt i långa perioder, dock utan att hota nämnvärt. Eskilsminne kvitterar efter halvtimmen spelad. De vinner boll på egen planhalva och ställer om fort och även fast vi är i numerärt överläge i vårt straffområde så lyckas de hitta en fri spelare som rakar in kvitteringen. 

 

Vår replik dröjer inte länge utan tre minuter senare är vi åter i ledning. Ytterligare fem minuter senare så har vi utökat denna till 3-1 efter ett andra mål för dagen av Robin samt en fin nick av Malte efter en frispark från högerkanten. Vi går till halvtidsvila efter en klart godkänd första halvlek där vi med lite mer fart i spelet hade kunnat såra Eskilsminne ännu mer.

 

I halvtid pratar vi om att höja bolltempot och att fortsätta kontrollera matchen likt vi gjorde under första halvlek.

 

Andra halvlek startar och vi äger fortfarande mycket boll, men vi tar alldeles för god tid på oss i både uppbyggnadsspelet och när vi har möjlighet att spela oss igenom sista tredjedelen. Eskilsminne växer in mer och mer i matchen och jämnar ut spelet under den andra halvleken. Även om vi äger mer boll så känns dem hetare än vi och vinner mer boll och är både etta och tvåa på bollarna i de flesta situationer. Det kommer också en reducering från Eskilsminne med 12 minuter kvar av matchen vilket gör att det får vind i ryggen och trycker på ännu mer sista 10 min. 

Vi reder ut detta och vinner matchen med 3-2. En skön start på höstens serie även om det satt hårt inne till slut. 

 

Båda två lagen kom till spel med ganska många spelare borta på grund av avstängningar, resor, jobb m.m. Det visar ändå att vi har en bredd i truppen som lovar gott inför hösten. 

 

Denna vecka väntar Hallandsderby mott FFF borta till helgen. Det ser vi fram emot!

”Hejaklack” till 100-års jubileum!!
2022-07-31 18:49

HEJ U17,

 

Vi i damlaget spelar en viktig seriematch nu på tisdag 2 Augusti på Örjans Vall, dessutom derby mot HBK och Örjans Vall firar 100 år ihop med Halmstad Kommun - matchstart 19.00.

 

Vi, ISH Dam, önskar få lite supporterhjälp på läktaren i form av en grym ISH-klack som låter mycket. Matchtröjor, trummor, tutor, flaggor etc vad som tillhör en grym klack finns...finns det några här i U17 som kan tänka sig att dra ihop 10-15 killar fr U17-truppen??

 

ISH står för alla kostnader i form av inköp av vad som behövs och klacken bjuds på burgare&dricka m.m.

 

 

OM...ni vågar-kan-vill så kontakta Leif Jönsson snarast möjligt, tack. Hade varit riktigt nice, det väntas mycket folk på läktaren⚽️

 

 

Mvh Leif Jönsson, 070-6464457

 

Viktig information!
2022-07-10 18:42

UPPSTART - måndag 11 Juli!!

 

I morgon måndag 11/7 håller ungdomsansvariga Andreas Sjöqvist i U17 träningen, efter träningen informationsmöte i klubbstugan. Läs kalendern om tider!

 

Fr o m tisdag 12/7 t o m matchen mot Utsikten 24/7 håller nya huvudtränaren för ISH herr Peter Blomqvist i samtliga pass, detta tillsammans med hans kollegor.

 

Ett ypperligt tillfälle för DIG (spelarna) att visa upp Ditt allra bästa jag för framtida ev framträden i föreningens A-lag.

 

I övrigt, egenträning är alltid att rekommendera - inte minst för Din bättre funktionella tekniska förmåga, som funktionell styrka kopplat till Din fotboll.

 

 

// Ledarstaben

 

IS Halmia – Karlskrona 220612
2022-06-13 12:03
📸 Dido Shlaylat

 

Halmiadagen till ära så var det fullbokat med aktiviteter i vår förening på Halmstad arena. En av huvudattraktionerna denna dag var vår match i Nationell juniorserie mot Karlskrona som låg tre poäng före oss i tabellen. Det var viktiga poäng på spel och inte minst behövde vi studsa tillbaka efter några sura poängtapp de senaste omgångarna.

 

Matchen startar och vi tar relativt snabbt initiativet i matchen. Vi för spelet och Karlskrona faller hem och ligger rätt. Stundtals spelar vi riktigt bra och har ett stort tålamod i vårt uppbyggnadsspel vilket ger resultat då vi ofta får rättvända spelare centralt i banan. Karlskrona flyttar fram sina positioner och går ibland i hög press men vi lyckas oftast spela oss både igenom och förbi. I och med att Karlskrona blir lite modigare och flyttar fram laget så öppnas de upp en jätteyta bakom deras backlinje. Det är också här vi utnyttjar denna yta för vårt ledningsmål. Vi börjar lugnt med uppbyggnadsspel i utgångsytan. När Karlskrona flyttar fram hela laget i press slår Drilon en fantastisk kross på 40 meter till en perfekt tajmad löpning av Thesar. Friläge och 1–0 var ett faktum.

Efter ledningsmålet fortsätter vi att kontrollera och dominera det mesta som sker på planen. Karlskrona får till något eller några bra lägen till stor del på fasta. Isak får göra en fin reflexräddning på det ena försöket. I det öppna spelet är vi dominanta. Karlskrona försöker hota i djupled centralt eller genom spelvändningar i de yttre korridorerna, men vi avvärjer dessa försök på ett kontrollerat sätt.

2–0 är matchens vackraste mål. Det börjar med en kort frispark på mittplan och avslutas med ett fint avslut av Amin efter två raka ” one touchar” där Karlskrona inte hänger med oss alls. Friläge för Amin som avslutar anfallet snyggt.

I paus pratar vi om att fortsätta behålla lugnet och fortsätta kontrollera spelet genom att ligga rätt i positioner i försvarsspelet och samtidigt fortsätta äga mycket boll.

Andra halvlek startar och det känns fortsatt som vi har god kontroll på matchen. Efter 7 min kommer en långboll från Karlskrona där deras forward springer i en duell med Drilon som i mitt tycke har insida/försvarssida i löpningen men som råkar springa ner Karlskrona spelaren. Efter lite överläggning mellan domarna så resulterar denna situation i en målchansutvisning för Drilon. Med Halmiaögon är den hårt dömd, men vår placering är usel jämfört med domarens i denna situation. Oavsett så är det surt att vi får denna utvisning i ett läge där vi upplevs ha full kontroll över matchen. 38 minuter kvar och reduceringen kommer som ett brev på posten minuten efter. Helt plötsligt är matchen verkligen levande på nytt och vi behöver styra om i både spelarbyten och organisation vilket skapar en del oreda.

Karlskrona får ju så klart vind i seglen efter reduceringen och i takt med att de växer in i matchen så blir vi lite mer ängsliga. De skapar dock inga solklara målchanser och när det väl kommer till avslut är Isak trygg som sista utpost.

 

Det blir mycket kamp och mindre välspelat sista 35 minuterna. Vi skapar en del oreda i samband med att vi vinner boll och ställer om. Trots detta är vi närmre att utöka ledningen än att släppa in kvitteringen vilket kändes bra. I 74 min genom en fin omställning så får vi en frispark i kanonläge fem meter utanför straffområdet centralt. Leart och Amin ställer upp för att konsultera om det är höger eller vänsterläge som gäller efter att målvakten ställt upp sin mur. Inget av det visar det sig. Utan i stället spelar Amin bollen till Malte i en ”VM-94” variant där Malte blir fri på höger sida om muren och tar emot och skyfflar in bollen i nät. 3–1 var ett faktum. Otroligt skönt med tanke på det arbete vi fått lägga ner med en man mindre och ett forcerande Karlskrona.

 

Sista 15 minuterna blir intensiva då Karlskrona inte har något att förlora så öser det på med allt de har. Oftast kommer de på kanterna då vi inte tillåter dem att komma centralt. De skapar en del avslut och fasta situationer men vi reder ut det ganska väl. I 88 minuten lyckas Karlskrona få en straff efter att bollen tagit på Fatlums hand. Domaren avvärjer men assisterande går in och tar denna straff. Surt för oss men svårt att invända mot då assisterande antagligen hade bäst position av oss alla. Karlskrona reducerar återigen efter en väl slagen straff. Sista två + övertid reder vi ut bra och en skön trepoängare landar in på kontot.

Det var en viktig seger både i tabellen men framför allt för moralen. Vilken kämpainsats av er alla denna dag!  Alla spelare förtjänar både beröm och applåder för den arbetsinsats ni stod för. Att spela med 10 man i nästan 40 min och satt få göra så många förändringar i både spelare, spelsätt och positioner och ändå reda ut det. Ja, det är grymt bra gjort!

Nu avlutar vi våren genom en lika gedigen arbetsinsats borta mot serieledarna i Landskrona på söndag.

 

Matchinfo samt serien i övrigt här;

// Ledarstaben

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
SPONSORER