Magnolia Bostad – Huvudsponsor för IS Halmia Dam
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottssällskapet Halmia
Fotboll
U15
Välkomna till IS Halmia U15

 

Välkommen till IS Halmia U15


I denna grupp är vi  pojkar födda 2006 som tränar tillsammans. Vi är idag två ledare där Andreas Sjöqvist är ansvarig för fotbollsbiten och Mathias Larsson hjälper till med administrationen kring laget.

 

I denna grupp har vi ett tydligt fokus på utbildning och utveckling, både som grupp men även individuellt som människa i detta. Vi kommer träna ofta, seriöst och genomtänkt utefter ålder.

 

Då vi jobbar med utbildning och utveckling önskar vi att du som spelare har egenskaperna/talangen utav; viljan för träning samt glädjen för vår sport.

 

Vi ser humor, glädje, kamratskap som några otroligt viktiga ingredienser för att lyckas och utvecklas - fotboll ÄR kul :-))

 

 

Är du intresserad av att prova med oss??

I så fall är du välkommen att kontakta Andreas Sjöqvist på 0733-169319.

 

Segerraden växer i div 7.
2021-06-14 09:54

Onsdag 9/6 BK- Astrio - IS Halmia 0-5

 

Vi kommer till Söndrums IP med ett stukat lag, avsaknad av alla mittbackar som är skadade/sjuka för dagen men med 14 st taggade killar där vi lyft upp  x-antal 07:or som nu börjat ta för sig mer och mer och bidrager på ett väldigt positivt vis! Astrio ser på pappret ut som ett klart starkare lag än vi denna kväll, men det är ju sällan matcher avgörs på pappret..

 

Från matchens första spark är det vi som styr och ställer händelserna ute på plan. Vi har bra fart i både löpningar och passningar och spelar oss igenom Astrio gång på gång på gång. Samtidigt så ligger vi helt rätt i defensiven och tillåter inte Astrio komma någonstans vilket märks på deras frustration. Astrio har en chans i början av halvleken och en i slutet av halvleken. Där i mellan skapar de absolut ingenting och vi själva skapar målchanser i princip i varje anfall. Vi gör både 0-1 och 0-2 efter fint slagna hörnor som vi knoppar in. Vi gör även 0-3 efter ett bra anfall och en målvaktsretur. Halvleken slutar 0-3 i vår favör men det bör nog har varit åtminstonde 2-3 mål till från vår sida. Hittills är detta säsongens klart bästa halvlek i denna serie.

 

I andra halvlek jämnar spelet ut sig. Astrio har mer boll på offensiv planhalva denna halvlek, men vi sätter defensiven bra och reder ut de flesta situationer utan större bevär. Samtidigt gör vi två ganska enkla mål i denna halvlek varav ett är ett självmål av Astrio. Matchen slutar 0-5 vilket speglar matchbilden ganska väl. En väldigt bra genomförd match.

 

Söndag 13/6 IS Halmia - Trönninge IF

 

Match hemma på en bedrövligt dålig Klaraplan mot ett storvuxet och tungt Trönninge IF. Efter en ganska sömning matchstart från vår sida tillåts Trönninge göra 0-1 efter en misslyckad bortrensning på ett inlägg. Första 20 minuterna är vi direkt svaga och Trönninge hänger med väldigt väl. Efter 20 min kommer vi igång och börja sätta tempo på matchen och då avslöjar vi  motståndarna ganska mycket. Vi gör både 1-1 och 2-1 innan halvleken är slut. Trönningespelarna ser klart slitna ut efter första 40 och det visar sig även i andra halvlek.

 

Vi som just växlat upp innan paus tar ett totalt kommando under andra halvlek där vi med fart och energi fullkomligt springer sönder Trönninge som nu upplevs som väldigt trötta. Målen trillar in en jämn ström och matchen slutar till sist 7-1. Med lite mer skärpa och flyt hade siffrorna kunnat vara betydligt större.

 

Det är en viktig lärdom när vi möter större och starkare lag att vi måste hålla fart på bollen och löpa sönder lagen vilket vi även gjorde föredömligt under andra halvlek.

 

Våra 07 - spelare som vi nu fått se under ett antal matcher denna våren, växer med uppgiften hela tiden och börjar både anamma och förstå de olika rollerna i ett 11- manna spel. En tung start av serien har nu förvandlats till ett segertåg som vi hoppas kan rulla på våren ut. Vi har två matcher kvar i denna serien mot Snöstorp/Nyhem samt VGLT som sköts upp i början av maj.

Berg- och dalbanan fortsätter i div 6
2021-06-07 14:20

Söndag 31/5  Lerkil - IS Halmia 1-4

 

Vi besöker Kungsbacka Sportscenter då matchen blivit flyttad från Lerkil till KBA på grund av vattensjuka planer. Vi har denna vecka haft svårt att få ihop ett lag på grund av sjukdomar och skador vilket gör att vi får förändra en hel del i både spelsätt och laguppställning inför matchen. Vi åkte dit med 14 st. starka killar som var beredda på att göra jobbet.

 

Det är en tuff, jämn och ganska böljande match som vi får se. Vi tar ledning ganska direkt i matchinledningen. Efter det är det ganska mycket ställningskrig. Vi skapar de hetaste målchanserna medan Lerkil har mer boll. 1-1 kommer efter att vi ger motståndaren chansen att kliva på isidan ifrån en svår vinkel vilket resluterar i att Lerkil kvitterar. Matchen är lite smågrinig och anledningen till det är i stora drag ett par spelare i Lerkil samt deras ledare som hela tiden ska agitera med domare och lägga fokus på domaren eller våra spelare. Det resulterar i ett gult kort för en spelare i Lerkil som utan tvekan hade kunnat haft rött redan i första. Vi hinner med att göra även 1-2 i slutet av första.

 

I andra halvlek fortsätter ställningskriget. Vi gör dock 1-3 med 25 min kvar och sedan börjar det bli ännu mer grinigt från motståndarsidan. Deras redan nämnda spelare väljer återigen att uttrycka okvädesord och får sitt andra gula av en för dagen väldigt konsekvent och bra domare. Med en man mer och ledning med två bollar, blir sista 20 en defilering mot ytterligare ett mål och en stabil bortavinst. Tyvärr dras våra spelare med i Lerkils fula spel sista tjugo vilker resulterar i flertalet gula för båda lagen. Oavsett så var det skön seger och en bra prestation utifrån de förutsättningarna vi hade denna dag.

 

Fredag 4/6 IS Halmia - Kungsbacka

 

Denna fredag kom Kungsbacka på besök till Halmstad arena. Då de hade lite problem med hiitresan fick vi skjuta fram matchstarten 10 min.

 

När matchen väl börjar är det endast ett lag på planen. Vi dominerar matchen och händelserna från första till sista minut av första halvlek. Vi skapar åtminstone 8 kvalificerade målchanser under första halvlek men kan inte sätta dit bollen. Vi har 3 st. frilägen samt ett missat öppet mål innan Kungsbacka får en gratischans efter assist från oss och lyckas göra mål på sitt första avslut mot mål.. Trots detta öser vi på och är överlägsna i det mesta som sker. Vi fortsätter att skapa tryck och bra chanser med det dröjer ända till 39 minuten innan vi lyckas kvittera efter ett solonummer från en av våra mittbackar..

 

I paus pratar vi om att fortsätta precis som vi gjort. att våga trycka fram ännu mer folk i anfallen och fortsätta att skapa. Vi gör också detta efter paus. Det dröjer inte många minuter innan vi sätter 2-1 och nu känner nog alla att islossningen är på väg..

Men icke, istället ger vi återigen bort bollen till Kungsbacka som får kvittera utan att ens anstränga sig själva. Trots detta skapar vi fortsatt lite tryck och vips så får vi en straff med oss med 20 min kvar. Denna straff blir en våldasam miss en meter över ribban som på något sätt får personifiera denna match. Efter straffmissen gör istället kungsbacka 2-3 i nästa anfall och då blir det lite ridå på våra spelare som fram tills dess bör ha lett matchen med 5-6 bollar och då är vi ändå ödmjuka.

 

Man måste ändå imponeras av Kungsbacka som trots den totala dominansen som vi hade i 60 minuter, aldrig gav upp och som högg effektivt på minsta lilla misstag från oss. Kungsbacka petar in två bollar till sista 10 minuterna.

 

Det är oerhört frustrerande att vara såpass mycket bättre än sina motståndare under så stora delar av en match utan att vinna denna match komfortabelt. Det blir en oerhört nyttig läxa att lära.. Vi måste vara fokuserade både i avslutslägen men även i försvar då vi missar på tok för många riktigt vassa målchanser samtidigt som vi bjuder bort denna match genom att inte vara noggranna i defensiv och speluppbyggnad.

ISH U15-WRY 7-0
2021-06-02 15:22

I Match 4 div 7 stod WRY för motståndet.

 

Vi kommer till spel med ett ganska starkt lag mot WRY efter några dagars vila.

efter 4 min har vi redan tryckt in 2 mål och killarna visar att dom har konserverat formen från Lerkils matchen!

- Leo trycker in 4 baljor (7mål på 2 senaste matcherna), KAOS!

- Wiggo, Axel gör var sitt samt Albin A gör sitt första mål för oss!

- Elliot håller nollan.

 

Matchen ger oss en bra chans att träna på att spela runt bollen då vi har det mesta bollinnehavet, vilket vi gör riktigt bra stundtals trots en hel del slarv med passningarna....

Vi får träna en hel del på fasta situationer då vi får en hel del hörnor vilket är suveränt för oss då detta har förbättringspotential. Även i denna match roterar vi runt en hel del spelare pga match igen 48 tim senare.

 

Våra upplånade 07or för dagen Jashar , Shad och Muhammed fick många nyttiga minuter och gjorde det med den äran!

 

Det ska inte underskattas värdet i att vinna, även om vi använder denna serie för att lära samt rotera både våra egna spelare och 07 spelare så är det ganska gött med 3p att ta med sig till nästa fight!

 

 

"We Go Again"

 

 

// Niclas

 

Hbk-ISH U15 7-3
2021-05-30 14:49

Dags för vår tredje match i Div 7 och HBK 07/06 stod för motståndet.

 

För första gången i denna serie fick vi möta ett lag med endast spelare som är lika gamla (och yngre) än oss, vilket borde ha passat bra. Tyvärr ligger matchen väldigt dåligt till med viktig kvalmatch mindre än 2 dygn senare så vi får trolla lite med uppställningen med begränsade minuter på dom som dubblar och ge våra upplånade 07 killar ett stort anvar.

 

Vi spelar överlag ganska jämnt med HBK men några individuella misstag i kombination med att vi inte sätter våra lägen blir tyvärr avgörande och siffrorna rinner iväg mer än vad matchbilden egentligen speglar... 

 

Vi är inte heta i situationerna överlag och håller inte ihop lagdelarna som vi tränat på, klart ursäktat av den stora rotationen av spelare. B.la mittbackar körde vi 2 helt nya konstellationer för året under större delen av matchen.

 

Det vi tar med oss är tillslut att våra spelare fick en genomkörare inför nästa match och våra upplånade 07or en nyttig erfarenhet till som vi/dom kommer ha nytta av framöver.

 

 

"You win or You Learn"

 

 

// Niclas

Div 7 lokal -06 serie
2021-05-20 15:50

I div 7 är tanken att vi ska spela med ett blandat lag bestående av de spelare som inte spelat eller får begränsat med speltid i div6. Samtidigt som vi vill lyfta upp x- antal -07:or som får vara med och känna på 11-manna, lära sig vårt sätt att spela, rutiner m.m.

 

IF Centern - IS Halmia 5-0

 

Denna match kommer vi till spel med hela 8 st killar födda -07. Minst 5 st av dem var på plan under hlea matchen vilket var en nyttig erfarenhet för dem.Dessutom gjorde två av våra -06 killar coemback efter två års frånvaro från fotboll.  Centern var äldre, större, sanbbare, starkare än vi och det gav resultat rent målmässigt. Vi försöker dock spela bollen längs backen under hela matchen, även om vi inte lyckas idag så kommer vi att ha nytta v detta framöver. I första halvlek blir vi ganska överkörda fysiskt och vligger under med 3-0 i halvtid. I andra startar vi aggressivt och bra och har bud på att göra både ett och två mål utan att lyckas. Istället kontrar Centern in 4-0 efter en långboll där deras snabba forward löper ifrån oss. Det blir lite ridå efter en pigg start av andra halvlek. Hur som haver så är det inte resultatet som är viktigt i denna serie. Här handlar det om att skaffa sig erfarenheter, speltid och lärdomar.

 

IS Halmia - HGH 1-1

 

Dags för andra matchen i seiren och denna gång mot HGH. Återigen får vi möta ett lag med en hel del överåriga, men denna gång  är vi betydligt bättre förberedda efter erfarenheterna vi fick i första omgången. HGH är större, starkare och håller spelet uppe väl så länge de orkar. De tar ledningen med 1-0 i första halvlek och vi skapar inte speciellt mycket förutom på fasta där vi har två-tre jättefina lägen utan resultat.

I andra halvlek tar vi över matchen ordentligt. HGH får nu mest slå ifrån sig medan vi kommer i många bra attacker. Tyvärr får vi inte till det sista tredjedelen. Vi har 10- talet 3 mot 2 , 4mot 3 lägen sista tjugo men fastnar med inlägg, inspel alltför ofta. Vi jämnar dock ut resultatet målmässigt, men ska kunna göra mer på de chanser vi har. Ilya är en tånagel från att styra in ett inlägg, Axel har två fina chanser som stoppas på mållinjen i princip. Samtidigt sticker HGH upp i två te kontringar som kunde resulterat i mål för deras del.

 

Det var ett stort steg framåt sedan Centernmatchen. Denna match hade vi med 5 st -07 killar som skö´tte sig med bravur. Det märktes att de redan börjat bli varma i kläderna vilket lovar gott inför fortsättningen.

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 13/10 18:45
2 - 3  
Tor 30/9 18:30
9 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
SPONSORER