Magnolia Bostad – Huvudsponsor för IS Halmia Dam
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottssällskapet Halmia
Fotboll
U 16
Välkomna till IS Halmia U16
IS Halmia U16 2021, bilden tagen av fotograf Edeline Marta.

Övre raden fr vänster; Amin, Abdi, Elion, Teo, Murre, Liam, Mudde, Jonathan

Nedre raden fr vänster; Michael, Erik, Olle, Edian, Isak, Nikola, Adam, Fredrik

Saknas på bilden; Andrej, Bennet

 

 

Välkommen till IS Halmia U16


I denna grupp är vi pojkar födda -05  som tränar tillsammans. Vi är idag tre ledare där Michael Baggner och Fredrik Theorin är ansvariga för fotbollsbiten och Anders Frånberg hjälper till med administrationen kring laget.

 

I denna grupp har vi ett tydligt fokus på utbildning och utveckling, både som grupp men även individuellt som människa i detta. Vi kommer träna ofta, seriöst och genomtänkt utefter ålder.

 

Vänligen kontakta huvudansvarige Michael Baggner på 0728-705162 eller michael.baggner@halmia.se vid intresse utav provträning.

 

Referat: IS Halmia - Kullavik
Nytt kryss i svängigt toppmöte
2021-06-30 17:27
Bilder av lagfotograf Edeline

Tisdag 29/6-21

IS Halmia - Kullavik IF 3-3 (0-3)

 

Sista matchen innan uppehållet där vi hade en fin möjlighet att sätta oss i förarsätet inför höstsäsongen. 

 

Serieledare, hemmaplan, fint väder. Inte mycket att klaga på. Precis alla förutsättningar fanns för att ta ytterligare tre nya poäng. Men så blev inte fallet. Inför matchen kunde ingen sticka under stolen med att den här matchen inte var viktig. Den betydde mycket och det var dags att visa att ska man vinna en serie så gäller det att vara bäst när det väl gäller. 

 

Matchen började lite halvdant där bägge lagen gick fram och tillbaks. Vi har mestadels boll men skapar inte riktigt något. Kullavik försvarar sig bra och lägger långbollar på sina två anfallare. De spelar efter sina resurser och de gör det riktigt bra. I fotboll handlar det först och främst om att göra grunderna; Springa och göra det svårt för motståndarna. Detta gör Kullavik fantastiskt bra medan vi mer eller mindre ställer ut skorna och tror att matchen är över innan den ens börjat. Vi bjuder inte upp till kamp och gör det väldigt lätt för Kullavik. Första, samt andra och tredjeboll vinner Kullavik 9/10 gånger vilket generar momentum och vind i seglet för dem. En viss tendens till underskattning och vi ligger under med hela 3-0 i halvtid.

 

Smekmånaden över och vi gör tre byten i halvtid. Som vi sett inte minst i EM så räcker ett mål för att det ska bli match igen. Kort efter avspark får Adam iväg ett långskott och vi får viktiga 1-3 tidigt. Någon minut senare spelar Adam en fin genomskärare till inhoppande Jonte som förvaltar chansen och det står helt plötsligt 2-3 och nu känner vi rejäl vittring.

 

Där och då kändes det bara som en tidsfråga innan tredje målet skulle komma men det satt långt inne. I matchens sista minut serverar Niko Jonte med ett superfint inlägg som Jonte smäller in på volley och matchen slutar 3-3. Det ska sägas att Isak gör två-tre helt avgörande räddningar som gör att vi håller oss kvar i matchen. Utan dem hade vi garanterat förlorat matchen. 

 

Poängen vi tar kan vara extremt viktig i slutspurten av säsongen och den tar vi med oss. Utöver det ska vi vara mycket besvikna över vår prestation i första halvlek som gör att vi slänger bort tre poäng. 

 

Nu går vi på ett längre uppehåll där vi får rannsaka oss själva och förbereda oss på bästa möjliga sätt inför hösten.

Referat: Onsala BK - IS Halmia
Oavgjort i tidig seriefinal
2021-06-20 21:17

Söndag 20/6-21

Onsala BK - IS Halmia 6-6 (1-2)

 

Tidig seriefinal där bägge lagen stod på 9 poäng och obesegrade inför matchen. Vi åkte upp med inställningen, precis som vanligt, att ta tre poäng med oss hem. Varken förlust eller lika var ett alternativ. 

Vi börjar matchen otroligt bra med hög press, fint passningsspel och ett lugn som gör att vi leder matchen med 2-0 efter ca 30 min. Där och då kändes det som att det kunde bli en trevlig dag på jobbet. 

Vädret idag med blixt och åska ställde till det lite och direkt efter vårt andra mål tvingades vi avbryta matchen i 15 min för att sedan återuppta matchen. Vi börjar sedan bra men ju mer tiden går kommer vi bort från vår fina press och blir lite halvt ängsliga. De får en straff som de förvaltar på bästa sätt och det står 2-1 i halvtid.

 

Andra halvlek börjar precis så som vi vill att den ska börja. Vi låter bollen göra jobbet och till skillnad från Astriomatchen är vi otroligt kliniska idag. Många fina aktioner och spelmoment gör att vi leder matchen med 5-1 (!!!) efter dryga 70 min. Där och då är det guld och gröna skogar och matchen känns avgjord. 

Men som det är i många matcher, speciellt ungdomsmatcher, räcker det att ett misstag begås och det är match igen. Onsala gör 5-2 och avsparken efter gör de 5-3. Vi blir skakiga, nervösa och mer eller mindre skiter vi ner oss där och då. Vi går från trygga 5-1 till 5-4 inom loppet av 10 min. Vi får sedan en straff som Adam sätter och vi leder med 6-4. Något anfall efter har vi läge att göra 7-4 och verkligen döda matchen men deras målvakt gör en bra räddning. 

 

Onsala lyckas endast på grund av oss själva, få ett oavgjort resultat som slutar 6-6. De firade som de vunnit serien och vi deppade med all rätt, som om vi förlorat en VM-final. Jag tycker det säger en del. 

 

9 av 10 gånger vinner vi den här matchen. Den här gången gjorde vi inte det och vi får titta tillbaka på vad vi kunde gjort annorlunda. Allt är dock inte fy skam trots de tre uteblivna poängen.

Vi leder fortfarande serien med bättre målskillnad, med allt i våra egna händer. 

 

Nästa match möter vi Kullavik hemma tisdag den 29/6 kl 19.00. Ett perfekt tillfälle för oss att ta revansch där vi har möjlighet att sätta oss i ett mycket bra läge inför hösten.

 

Referat: IS Halmia - BK Astrio
Segertåget fortsätter i kvalserien!
2021-06-13 07:15
Bilder av lagfotograf Edeline

Lördag 12/6-21

IS Halmia - BK Astrio 6-0 (3-0)

 

Derbydags mot BK Astrio och ytterligare 3 viktiga poäng in på kontot!

 

Inledningsvis börjar matchen lite svängigt men efter tag tar vi över mer och mer. I veckan har vi tryckt mycket på vårt djupledsspel och det bar frukt idag. Vi värderar väldigt bra på planen när vi ska gå fram samt när vi ska äga boll. Det är väldigt kul att se att spelarna tar till sig det vi tränat på och verkligen försöker med de aktioner vi vill åt, även fast vi misslyckas ibland. 

 

Inför andra halvlek var vi noga med att inte sväva iväg och tro att matchen var klar. Vi går in med inställningen att det är 0-0 och 45 min kvar att spela. Vi tar tag i taktpinnen direkt och återigen skapar flera goda chanser. 

 

Resultatet idag slutar 6-0 och det var en mycket bra genomförd match av oss. Mindre bra är väl att effektiviteten inte var tillräckligt hög om man ser till antalet chanser vi skapar. Det blir att fokusera mycket på avslut de kommande veckorna. Vi behöver lära oss att döda och stänga matcher tidigare än vad vi gör. Möter man ett vassare lag så får man kanske inte mer än två-tre chanser och då gäller det att vara klinisk i avslutslägena.

 

Sista 30min kommer några av våra duktiga U15 spelare in och gör det med bravur och Isak får hålla sin första "nolla" med oss. Kul!

Referat: Kungsbacka IF - IS Halmia
Ny seger i kvalserien!
2021-05-29 19:58
Bilder av lagfotograf Edeline

Lördag 29/5-21

Kungsbacka IF - IS Halmia 5-8 (2-3)

 

En härlig dag för fotboll, soligt och drygt 16 grader. Förutsättningarna var således utmärkta. 

Första 15 böljar spelet fram och tillbaka och det är Kungsbacka som tar ledningen på en fast situation. Det verkade som det 1-0 målet behövdes för oss att vakna. Efter målet är det Halmia för hela slanten. Efter fint uppspel viker Amin in bollen i bortre och det står 1-1. Fina kombinationer, triangelspel, lugn och ro och helt plötsligt står det 3-1 fram tills den 44:e när vi, slarvigt, ger bort en straff. 

3-2 i halvtid. Men trots det är vi nöjda med spelet. 


Vi börjar andra halvlek med att fortsätta pressa högt och tvinga dem ta snabba beslut. Vi gör två snabba mål inom loppet av 10 min och får väl känslan att matchen är klar. Men icke. Avsparken efter gör de 3-5 och så var det match igen. Resterande tid har vi mest boll där Kungsbacka mest slår långa bollar bakom oss. Målen vi släpper in är på hörnor/frisparkar där vi låter motståndarna göra mål alldeles för lätt. Vi får ta lärdom av dessa situationer och förbättra det helt enkelt. Med lite oflyt hade vi förlorat den här matchen men Isak, vår nye målvakt gjorde premiär och stod för en väldigt bra insats. Trygg med boll och gav ett lugn till backlinjen med sitt språk och spel. 

Sista delen av matchen hänger Kungsbacka inte med och bollarna rullarna in och det är frågan om Edians bicakleta är snyggare än Amins . Vi vinner till slut matchen helt rättvist och grabbarna ska ha stor eloge för de inte viker ner sig så fort vi får ett mål emot oss. 2/2 vunna matcher, full pott, helg, löning, fint väder, Champions League.

 

Blir inte mycket bättre än så här!

Referat: IS Halmia - IFK Fjärås
Bra start i årets kval!
2021-05-11 12:56
Bild av lagfotograf Edeline Marta

Torsdag 6/5-21

IS Halmia - IFK Fjärås 4-2 (1-0)

 

I Torsdagskväll (6/5) drog äntligen seriespelet igång för våra grabbar.

Vi börjar matchen bra och gör 1-0 redan i 9:e matchminuten. IFK Fjärås spelar ganska fysiskt men vi står upp bra i närkamperna och leder med 1-0 i halvlek. Inget skönspel och lite väl plottrigt spel på mitten.

Tyvärr får vi inte riktigt igång vårt spel i 2:a halvlek heller men vi håller ihop defensiven ganska bra och Fjärås hotar oss inte nämnvärt. De tilläts dock kvittera på ett misstag (1-1) från vår sida men vi återtar ledningen genom ett snyggt avslut av Amin (2-1) efter en missriktad utspark av annars duktiga Fjärås keepern. Fjärås lyckas återigen kvittera kort därefter när vi går bort oss en aning och de lyckas komma igenom på kanten (2-2). Vi visar styrka när vi för tredje gången i matchen lyckas återta ledningen på nytt efter en hörna som rensas ut och Nikola får en fin träff på halvvolley en bit utanför straffområdet och vi har 3-2.
Vi har sedan ett skott i virket innan Elion gör sitt andra mål för dagen när han snyggt plockar ner ett inlägg från vänsterkanten och med vänstern trycker in 4-2.

Vi tackar Fjärås för en bra match och önskar lycka till med säsongen!

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 29/6 18:45
3 - 3  
Sön 20/6 14:00
6 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
SPONSORER